AUTOCAD NEDİR?


Autocad ABD merkezli Autodesk firması tarafından geliştirilen ve ilk kez Aralık 1982 yılında piyasaya sürülen bir CAD( Computer Aided Design) Bilgisayar Destekli Tasarım programıdır. Teknik resim çizmek için kullanılan diğer CAD programları gibi vektör tabanlıdır. CAD programları ile 2 boyutlu ve 3 boyutlu geometrik nesneler oluşturulabilmektedir. CAD alanında ilk vektörel çizim programlarından biridir. Autocad programı MacOS X, iOS, Android ve Microsoft Windows işletim sistemleri ile uyumlu çalışabilmektedir.
AUTOCAD NEDİR?
AUTOCAD NEDİR? Nasıl Kullanılır.

Autocad’in farklı alanlar için özel olarak geliştirilmiş sürümleri vardır. Bu yaygın kullanılanlardan bazıları şunlardır:

·      AutoCAD Mechanical: Makine ve otomasyon tasarımı için kullanılmaktadır.
·      AutoCAD Architecture: Mimari tasarımlar için kullanılmaktadır.
·      Ayrıca GIS, mekanik, medya ve eğlence sektörleri için de tasarım ürünleri bulunmaktadır.

Autocad’in dosya biçimi Drawing(çizim) kısaltması olan DWG’dir. Autocad dünyaya DWG dosya biçimini tanıtan CAD programıdır. DWG’ye ek olarak geliştirilmiş bir diğer dosya formatı ise DXF olarak isimlendirilir. DXF uzantılı dosyalar ile dosya içerisindeki teknik çizimler farklı CAD programlarıyla entegre olacak şekilde kullanılabilir.
Autocad ile her türlü kullanıcı tarafından 3 boyutlu ve 2 boyutlu tasarım yapmak amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Autocad kullanılarak bina planı yapılabilir, makine parçaları çizilebilir ve dekorasyonu yapılacak odanın modeli tasarlanabilir.  

AutoCAD Kullanım Alanları


Autocad birçok sektörde çeşitli meslek grupları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle makine mühendisleri, inşaat mühendisleri, mimarlar, teknik ressamlar ve teknikerler tarafından çokça tercih edilmektedir. Makine mühendisleri makine parçası teknik resimlerini oluşturmak için, mimarlar ise inşaat projesi çizimlerinde Autocad kullanmaktadır. Autocad programının mobilya dekorasyon alanında da kullanımı oldukça yaygındır. Autocad elektrik elektronik alanında ise akım yolu şemalarının çiziminde kullanılmaktadır. Autocad görüldüğü üzere birçok sektör ve alanda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Daha yeni Daha eski