KİTAP ÖNERİLERİ 2020


Kitap okumak stresi azaltır, kelime dağarcığınızı genişletir, genel kültürünüzü arttırır. Çok sayıda faydası bulunan kitap okuma aktivitesine günümüzde birçok insan vakit ayırmıyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi sosyal medya ve internet kullanımı. Zamanımızın büyük çoğunluğunu sosyal medya sitelerinde genellikle boş bir şekilde geçiriyoruz. Bunun yerine her gün 15-20 dk düzenli kitap okusak birçok açıdan faydalı bir aktivite yapmış olacağız. Umarız bu yazı her seferinde ertelediğiniz kitap okuma alışkanlığı için güzel bir başlangıç olur. Kitap okumak kadar doğru kitap seçimi de çok önemlidir. Bu yazımızda sizlerle birbirinden güzel kitap önerilerini paylaşacağız. Dilerseniz listeye geçelim.
KİTAP ÖNERİLERİ 2020
KİTAP ÖNERİLERİ 2020 yılının kitap önerileri

 1- Yabancı / Albert Camus: Ünlü yazar Albert Camus’un 1942 yılında yayımladığı romanıdır. Camus Yabancı isimli romanıyla 1957 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanmıştır. Romanın başkahramanı Meursault’tur. Romanın teması insanoğlunun Dünya’ya, hayata ve kendisine yabancılaşması olarak özetlenebilir. Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam romanındaki Bay C. Karakteri ile Camus’un Yabancı romanındaki Meursault karakteri arasında benzerlikler bulunmaktadır.

2- Amak-ı Hayal / Şehbenderzade Filibeli Ahmet Hilmi: Amak-ı Hayal hayalin derinlikleri anlamına gelir. Tasavvufi romanın ilk örneklerinden biri olup, Şehbenderzade Ahmet Hilmi tarafından 1910 yılında yayımlanmıştır. Amak-ı Hayal Ahmet Hilmi’nin maddeciliğe reddiyesi olup, vahdet-i vücut felsefesini anlatır. Raci Aynalı Baba ile gerçekleştirdiği sohbetlerle kendini keşfe çıkar.

3- Mülksüzler / Ursula K.Le Guin: Mülksüzler Ursula K.Le Guin tarafından 1974 yılında yayımlanmıştır. Mülksüzlerde Urras ve onun uydusu olan Anarres isimli iki gezegen var. Urras kapitalizm ile Anarres anarşizm ile yönetiliyor. Urras’ta Odo önderliğinde ayaklanan anarşistler devlet tarafından Anarres’e gönderiliyor. Göçün üzerinden 200 yıl sonra Anarresli fizikçi Shevek Urras’a gidiyor ve gözlemlerini aktarıyor.

4- Mutlu Prens / Oscar Wilde: Oscar Wilde’ın 1888 yılında yayımlanan, 5 öyküden oluşan kitabıdır. Oscar Wilde’ın en ünlü romanı Dorian Grey’in Portresi’dir. 50 sayfalık kısa bir kitap olan Mutlu Prens Oscar Wilde’ın çocuk hikayelerinden oluşan bir derlemedir. Kitapta yer alan 5 kısa öykü; Mutlu Prens, Bülbül ve Gül, Bencil Dev, Vefalı Dost ve Harika Fişek’tir.

Daha yeni Daha eski