SpaceX, Dragon Kargo Mekiğini Uluslararası Uzay İstasyonu'na Yolladı

SpaceX ''Dragon'' adını verdikleri kargo mekiğini Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderdi. SpaceX ABD'li uzay mekiği ve roket imalatçısı olan bir şirket olup, Elon Musk tarafından 2002 yılında kurulmuştur. Bir uzay taşımacılığı şirketi olan SpaceX'in kuruluş hedefi Mars'ın kolonileştirilmesini sağlamak amacıyla uzay taşımacılığının maliyetini düşürmektir. 
SpaceX, Dragon Kargo Mekiğini Uluslararası Uzay İstasyonu'na Yolladı
SpaceX, Dragon Kargo Mekiğini Uluslararası Uzay İstasyonu'na Yolladı

Uluslararası Uzay İstasyonu(ISS) alçak Dünya yörüngesine yerleştirilmiş bir uzay üssüdür; diğer bir deyişle yaşanabilen yapay bir uydudur..İstasyonun ilk bölümü 1998 yılında fırlatılmıştır. Yörünge yükseliği 408 km olan istasyonun maliyeti 150 milyar dolardır.

NASA Dragon kargo  2 ton deney ve ihtiyaç malzemesi donanımlar taşıdığını açıkladı. 
Dragon kargo mekiği yine SpaceX tarafından üretilen Falcon 9 roketiyle Florida eyaletindeki Cape Caneveral Uzay Üssü'nden fırlatıldı. Yapılan açıklamada mekiğin taşıdığı donanımlar arasında Uluslararası Uzay İstasyonu'na eklenecek bir bilim modülünün yer aldığı belirtildi. Dragon kargo mekiğinin 9 Mart'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na demirlemesi bekleniyor. Mekik ISS'ye ulaştığında SpaceX şirketinin NASA için gerçekleştirdiği 20.ikmal seferi olarak kayıtlara geçecek.



Daha yeni Daha eski