KUZEYKORE HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 10 İLGİNÇ BİLGİ

Kuzey Kore Hakkında Bilmeniz gereken ilginç bilgiler :



Bence de gezegende en az bilgiye sahip içe kapanık olarak yaşayan ülke Kuzey Koredir . Sosyal medya ve internet ortamında Kuzey Kore hakkında birçok bilgi dolaşıyor lakin hangilerinin doğru hangilerinin yanlış olduğunu bilemiyoruz . Biz de sizler için araştırdık ve doğrulanan ya da ülkeden kaçan kişilerin onaylanan bilgileri sizlere aktarmaya çalışacağız.

Kuzey korede hükümeti eleştirmek 
gibi bir hata yaparsanız sadece siz değil sizden sonraki iki kuşakda cezalandırılıp çalışma kamplarına gönderiliyor. :)
bunun için politika ile ilgili bir suç işlemeniz veya ülke hakkında olumsuz yorum yapmanız yeterlidir.


Kuzey Kore ülkesinde kenevir  marijuana yasak değil

Hatta kuzey kore vatandaşları kullanılmayan arazilerde afyon yetiştirmek konusunda teşvik etmektedir. Buna rağmen diğer uyuşturu madde ürünleri kullanımı kuzey korede tamamen yasaktır yakalandığınız takdirde ölüm cezası alırsınız.


Dünyanın en mutlu ülkesi kuzey koredir :

Kuzey Kore de yaşayan bilim insanları tarafından 2015 şdünyada büyük yankı uyandıran ve ses getiren sonuç hatırlamanız olası olan bir diğer ilginç bilgi ise; Kuzey Kore de yaşayan insanların  dünyanın en mutlu birinci halkı olması. dünyanın ikinci en mutlu halkı ise Çin Halk Cumhuriyeti’nde yaşıyor.



Kuzey Kore ile ilgili çarpıcı duyumlardan biri ise 10 yıl sonra Viyana’daki bir film festivali esnasında koreden kaçmayı başarmış kim yong un eşi Güney Koreli Shin Sang-ok ve eski eşi Choi Eun-hee’ye ait bir duyumdur .

Film yönetmeni Shin Sang-ok ve Choi Eun-hee, 1978 yılında Kim Jong-II’nin emriyle Hong Kong’dan alınır kaçırılır ve boşanan çift Kuzey Kore’ye gelinir tekrar evlendirilirler. Yönetmen ve eşinin görevi, Kuzey Kore’nin film şirketlerini kurmak ve yönetmektir . Pek çok eylem ve filminin yönetmenliğini üstlenen yönetmen ve eşi, ülkeden kaçmayı başardıktan sonra bu bilgiyi medyayla paylaşmıştır.


Eğer nükleler silahları olmasaydı kesinlikle abd tarafından ülkesi işgal edilecekti, adam yapmış yapacağını, 
Kim yyong saçı moda oldu batıya karşı acayip şekilde ilgili birisi ve gizliden abd hayranlığı vardır bu bilinen bir gerçek haline geldi :)kim yong babasının üçüncü eşi tarafından dünyaya gelmiştir.
Doğum tarihi hala bilinmiyor, aslında kim yong yerine lider abisi olacaktı ama abisi sahte kimlikte disneylanda girmeye çalışırken yakalandı ve erkeksi olmayan davranışları nedeni ile abisinin yerini kim yong aldı 
işviçre bern de eğitim aldı ama tabiki sahte kimlik ile , batı kültüründen etkilenmemek için devamlı kuzey koreli yöneticeler tarafından sürekli kontrol edildi tabi lider olduktan sonra tek tek hepsini infaz ettirdi..


Ülkesinde otoriter olarak tanınan eniştesini 150 aç köpeğe yedirerek idam ettirdi ve bunu canlı olarak yayınlattı.

Kim Jong Un' geçen yıl savunma bakanlığı toplantısında savunma bakanı uyuduğu için onu da idam ettirdi. bir otoruşta iki şişe şampanya içtiği söyleniyor. ülkede sadece 3 tv kanalı var 2 si hafta sonu yayın yapıyor. uydular yabancı kanallara girişi yasak.
Ülkenin içinde telefon hattı var ama kimsenin diğer yabancı ülkelerle görüşmesine kesinlikle izin verilmiyor.

Eğer kuzey kore ülkesine gidecekseniz gittiğinizde yanınıza bir görevli veriliyor ve o sizi sürekli takip ediyor tek başına gezmeniz olanaksız.



Ülkede kuzey korede sadece izin verilen kişilerin özel arabası var onun dışında özel araba almak satmak tamamen yasak. toplu taşıma ülkede motorsiklet veya bisikletle sağlanıyor.

İş hayatında özellikle yük kadının sırtı üzerinde.Kişi evleneceği kişiyi kendi seçiyor genellikle anneler oğullarını kızları seçiyor.

Kuzey Kore de askerlik süresi :

Ülkede herkes asker diyebiliriz. Bu nedenle dünyanın en büyük ordusuna sahipler. Yedek askerlerle birlikte 7.7 milyon kadın ve erkek orduda görev yapıyor. Askerlik süresi erkekler için 10 yıl , kadınlar için 3 yıldır.

Ülkede gübre az olduğundan insan dışkısı kullanılıyor .Abd yi temsil ettiğinden ülkede kot pantolon giymek kesinlikle yasak.


WELCOMTO KORE :) İDAMDAN KORKMUYORSAN :)) 

Yorumlarınızı bekliyoruz....





Daha yeni Daha eski