Amerika ve dünyada covit 19 salgınından ölenler listesi

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı sene sonuna kadar aşı geliştirileceğinden "çok emin" bulunduğunu, virüsün niçin bulunduğu Covid-19 hastalığı neticesi ABD'de can kayıbının 100 bine kadar çıkabileceğini söyledi.


ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı sene sonuna kadar aşı geliştirileceğinden "çok emin" bulunduğunu, virüsün niçin bulunduğu Covid-19 hastalığı neticesi ABD'de can kayıbının 100 bine kadar çıkabileceğini söyledi.Fox News'a konuşan Trump, "75, 80 bin ile 100 bine kadar can kayıbı olacak. Bu korkunç bir şey" dedi.Trump, ABD'deki Covid-19 kaynaklı ölümlerle alakalı tahminleri konusu ile alakalı geride bıraktığımız ay 60 bin rakamını vermişti.Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi'nin son bilgilerine göre ABD'de Covid-19 hastalığı neticesi ölenlerin adedi 67 bini geçti.Trump, "Yıl sonuna kadar aşı geliştireceğimizi düşünüyorum. Hekimler bunu söylememek gerektiğine inanıyor. Ben kendi düşüncemi söylüyorum… Sanırım aşı daha kısa sürede elimizde olacak" diye konuştu.Ülkede kamu sağlığı eksperleri ise Trump'ın aksine koronavirüs aşısı geliştirilmesinin 12-18 ay süreceğini söylüyor.Trump'ın bu iyimser tahminine katılmayanlar arasında ABD yönetiminin koronavirüs konusu ile alakalıki baş sıhhat danışmanı Dr. Anthony Fauci ile İngiltere'nin baş sıhhat danışmanı Chris Whitty de bulunuyor.Trump, ABD ekonomisinin ise iyileşmekten öte "çılgınca büyüyeceğini" ifade etti.

Trump Çin'i suçladıTrump, yönetiminin salgının başlangıcında çok yavaş davrandığı şeklindeki eleştirileri de reddetti."Doğru şeyi yaptık" diyen Trump, Çin'i bir kez daha salgının yasenemasını durdurmamakla ve bu hususta başarısız olmakla suçladı.Trump, "Bence korkunç bir hata yaptılar ve bunu kabul etmek istemediler. Biz, o bölgeye (Vuhan'a) erişim imkân verilmesini istedik. Bizi orada istemediler" diye konuştu.ABD Başkanı ilaveten Amerikan istihabarat servislerinin de 23 Ocak Ayı'a kadar salgınla alakalı olarak kendisini uyarmadıklarını, kaygılarını dile getirmediklerini söyledi.CNN ve ABC televizyonları ise 3 Ocak Ayı tarihinden itibaren Trump'a verdiği istihbarat brifinglerinde koronavirüsten de bahsedildiğini bildirdi.
Daha yeni Daha eski